Ontdek de schitterende Hanzestad Deventer!

Binnen 15 minuten vanaf ons vakantiepark ligt Deventer: Hanzestad aan de IJssel en één van de oudste steden van Nederland! Laat je verwonderen over de historie tijdens een stadswandeling en struin door de authentieke straatjes langs unieke winkeltjes, bijzondere galeries en fijne plekjes voor een hapje en een drankje. Deventer is een stad die je verrast, met bruisende evenementen!

Inspiratie te over!

Bezoek Deventer en omgeving en ontdek de mooiste plekjes. Deventer is een gezellige stad waar je altijd kunt genieten. Of je nu aan het winkelen bent of een wandeling maakt, de stad omarmt je met haar historische charme.  Deventer biedt tal van bezienswaardigheden.  Op de eerste plaats het historische stadscentrum met haar vele monumenten. Maar er is veel meer, te veel om allemaal op één dag te bezoeken: het nationaal bekende Speelgoedmuseum Deventer, de Grote of Lebuïnuskerk met zijn imposante toren, het prachtige historische stadhuiscomplex, het Bergkwartier, het Noordenbergkwartier, de Broederenkerk, het Etty Hillesum Centrum, het Vogeleiland, en nog veel meer.

 

En altijd is er weer de IJssel: de unieke ligging van de stad en zijn omgeving aan de rivier. Een bezoek aan Deventer is zeker ook even uitrusten en genieten aan de IJssel. Met het voetveer ben je bovendien zo aan de overzijde, en midden in wederom een prachtig natuurgebied. Ook de gerestaureerde Bolwerksmolen ligt aan de overzijde van de IJssel.

De laatste veertig jaar heeft Deventer veel gedaan aan het herstel en behoud van de historische binnenstad. Het oude stratenpatroon is nagenoeg nog geheel intact. Honderden monumenten zijn gerestaureerd en veelal voorzien van nieuwe snijramen of gevelstenen. De wijk het Bergkwartier is één groot monument. Maar er is zeker ook nieuwbouw, soms in aansluiting op de historische omgeving, soms ook geheel vernieuwend.

 

Heerlijk winkelen in de leukste winkelstad van Nederland!

Wandel door pittoreske binnenstad en struin lekker rond door de authentieke straten. Laat je verrassen door het veelzijdige winkelaanbod, de stad Deventer biedt een groots aanbod van bijzondere, grappige, mooie en unieke winkels en galeries. In de kleine oude straten ontdek je bovendien verrassende plekken voor de nodige versnaperingen tijdens het shoppen.

Deventer is de leukste winkelstad van Nederland! Dat zul je snel ontdekken. Op de website van de VVV Deventer (deventer.info) vind je het gehele aanbod aan grote ketens en praktische winkels om heerlijk te winkelen, de vele verrassende kleinschalige winkeltjes die Deventer rijk is ontbreken zeker niet!

De Koekstad Deventer biedt een keur aan bijzondere, grappige, mooie en unieke winkels. Zowel in het centrum als in de dorpen en wijken. Van kleding tot wonen, van hobby tot multimedia, van boeken tot chocola, van stempels tot bordspellen… Laat je verrassen!

 

Proef Deventer

Deventer is een stad om te proeven, letterlijk! In de authentieke straten vind je verrassende koffietentjes, heerlijke lunchplekken en gerenommeerde restaurants. De Brink is al eeuwenlang dé ontmoetingsplek van Deventer met fijne horeca en in de zomermaanden verandert het stadsplein in één groot sfeervol terras. Neem op de Brink ook eens een kijkje bij de Deventer Koekwinkel en proef de koek waar Deventer al 6 eeuwen om bekend staat.

 

De Smaak van Deventer

Met al haar restaurants, cafés en eethuisjes biedt de sfeervolle binnenstad van Deventer meer dan genoeg mogelijkheden om te eten, drinken en uit te gaan. Je vindt de smaak van Deventer met name op stadspleinen de Brink en het Grote Kerkhof, maar ook op andere kleine pleinen en in de straten van de historische binnenstad.

De stad heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan cafés en restaurants: van trendy koffiebars en uitstekende lunchrooms tot gezellige borrellocaties en bijzondere restaurants, van eenvoudig tot exclusief.

Het smaakvol gastheerschap van Deventer beperkt zich niet alleen tot de binnenstad. Ook voor de omliggende stadswijken, bijvoorbeeld de Worp aan de overzijde van de IJssel en de Sallandse dorpen Diepenveen, Schalkhaar en Bathmen geldt: je voelt je er direct thuis!

 

Onze vakantiehuisjes in de buurt van Deventer

Vakantiepark Calluna beschikt over 20 prachtige vakantiehuisjes, bungalows, bosvilla’s en cottages. Bekijk hieronder ons aanbod en kies jouw meest geschikte vakantiehuisje. Fijne vakantie!